2019. január 3., csütörtök

Kávé, karácsony, fülgyulladás

A címet olvasva jogosan vetődik fel a kérdés: és ez a három dolog most akkor hogy is jön össze? Máris elmesélem.


Nem volt egy nyugalmas adventi időszak idén senkinek sem szerintem, a decemberi két bedolgozós-munkanapos szombatokkal mi is csak rohantunk a teendőink után, pedig idén megfogadtam, hogy igenis, lelassítok majd az adventben, és az ajándékbeszerzést is elkezdtem már októberben, de persze akadt még bőven tennivaló az ünnepek előtt.

Így történt, hogy aranyvasárnap végre kijátszottuk a nagymama-kártyát a férjemmel (értsd: kétéves gyermekünket a nagyira bíztuk, beleértve a napközbeni ebédet-ottalvást is), és nyakunkba vettük az egyik közeli bevásárlóközpontot, hogy pár apróságot még beszerezzünk, és végre kényelmesen, amúgy vasárnapiasan megigyunk egy kávét, és megbeszéljük, kinek mi  a feladata még karácsony előtt. Legalábbis így terveztük. 

Már épp végeztünk a bevásárlólistánk felével, ennek örömére be is ültünk egy kis pékségbe, és élvezettel, gondolatban feltett lábakkal kavargattuk a kávénkat. Már kezdtem elhinni ezt az idilli állapotot, amikor is csörgött a telefon: a nagymama hívott, hogy a kicsi fiú ugyan nem alszik, csak a fülét fogja és azt mondogatja, fáj, fáj (eddig ilyen pontosan még nem határozta meg, ha valamilyen egészségügyi problémája támadt), úgyhogy szinte biztos voltam benne, a nagymama nem túloz, baj van. Sóhajtva tettük le a félig üres kávéscsészéket, és gyűrtük össze a listánkat, indultunk a fülfájósért. Szegénykém nagyon odavolt, eddig valahogy megúsztuk ezt a fülfájósdit, talán az előző napi hóban szánkózás- és fetrengés lehetett a ludas, ez már valószínűleg soha nem derül ki. 


 
kép: jesse orrico - Unsplash

 

Nem ragozom, pár telefonhívás után a hétvégi gyerek fül-orr-gégészeti ügyeleten találtuk magunkat, ahol a nagyon kedves doktornéni elég gyorsan felállította a diagnózist: kezdődő fülgyulladás a bal fülön, a héten már ne menjen bölcsibe a kis delikvens, maradjon otthon és gyógyuljon meg az ünnepekre. Kinn, a szabad levegőn is csak minimális ideig tartózkodjon, vigyázzunk a fülecskére. Mindamellett, hogy nagyon sajnáltam a picurt, eszembe jutott a félbehagyott lista is... így, szinte szobafogságra ítélve lőttek a végső nagy bevásárló körútnak és  ügyintézésnek - és persze a laza kávézgatásnak. 


 
kép: a szerző tulajdona


De az anyaság ugye folyamatos problémamegoldás is, és bár félve nyúltam a mentőövemért, az online vásárlásért, hiszen az ünnepek előtti héten mindig nagyon kiszámíthatatlan, megjön-e az utolsó utáni pillanatban rendelt cucc: a pelenka.hu webáruházban most sem csalódtam. A megrendelt holmi már másnapra az átvevő ponton várt, így került a gyereknek pelus, fürdető is, és még egy pici ajándék is belefért a dobozba, amin a szokásos szuperanya matrica ismét megadta azt a bizonyos kis megerősítést. Mert mondanom sem kell, kicsit magamat is sajnáltam a kialakult kényszer-betegszabink és karanténunk miatt, amitől meg persze rögtön lelkiismeret-furdalásom lett... Ja, és a kávézás sem maradt el, végül otthon az ünnepek alatt bőven bepótoltuk.


A fülgyulladás pedig karácsonyra pont meggyógyult. 


 
kép: Jeffrey Wegrzyn - Unsplash
 

A bejegyzést a pelenka.hu webáruház támogatta, köszönjük!

 



Kiemelt kép:  Alin Dragu - Unsplash

 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése