2021. május 10., hétfő

5 dolog, amiért rögtön elítélnek a netes anyaközösségek

 


.... persze attól függ, melyik, de ne hidd, hogy nem találnak rajtad fogást a különböző anyukás facebook-csoportok. 


1. Nem mosiztál?! Hát micsoda egy szívtelen ember vagy te, hogy teleszórod használt pelenkával a Földet, hol fognak az unokáid felnőni? 
Aktív klímaszorongóként igyekszem nagyon sokat tenni azért, hogy zöldüljön a háztartásunk, de erre egyik gyerekemmel sem voltam képes. Minden tiszteletem azoké, akik végigtolják a mosipelusozást akár több gyerekkel, de előbb ismerjék meg a zero waste törekvésimet, és utána ítélkezzenek!

2. Nem szoptattál 5+ évig? Hogy képzeled, nem fog kötődni a gyerek! Cumi nélkül is cumizavaros lesz! 
 A szoptatás nem jön csak úgy mindenkinek, van, aki heteket küzd érte, mégsem jön össze. Egy tápszeres baba is lehet kiegyensúlyozott, szeretheti az anyukáját, aki sokszor éjjelente ugyanúgy kel tápszert melegíteni, ahogy más az oldalára fordul álmában megszoptatni a babáját.


3. Császárral szültél? A könnyebb utat választottad! Nem dolgoztál meg a gyerekedért!
A császármetszés sokszor nem "választás" kérdése, gyakran életmentő beavatkozás, sokszor traumatikus élmény mamának-babának, nem ritka, hogy évek kellenek a feldolgozásához. A császár utáni felépülés hosszadalmasabb folyamat is lehet, mintha hüvelyi úton szült volna az édesanya.

4. Még mindig nem dobtad ki a tévét? Agykárosodást szenved, ha ennyi a képernyőideje!
Mások a megküzdési stratégiáink. Nekem is csak egy idegrendszerem van, és olykor kell az a húsz perc csend. Nekem kényszer, de valószínűleg nem vagyok ezzel egyedül, ez a videó is megerősített ebben

5. Énidőt szeretnél? Önző vagy, tudtad, mit vállalsz, amikor gyereket szültél!
Legyen elég, hogy a nappaliban megiszod a hideg kávét, meg az altatás utáni csend...
Ezt még a vérbeli ősanyák sem gondolhatják komolyan, de jelentem, találkoztam már olyan kommenttel, hogy bizony ő a gyeses időszak 6 éve alatt egyszer sem szeretett volna a gyerekeitől távol lenni, mert  erre esküdött fel, a nagybetűs anyaságra. Én is arra esküdtem fel, de azért jól jön néha 1 óra, amit magamra fordíthatok :-)



Köszönöm, hogy olvasol.

Ha tetszett, bátran oszd meg a posztot másokkal! 

Hogy ne maradj le a legfrissebb bejegyzésekről és a mindennapjaimról, kövess Facebookon és Instagramon is!
Vagy csatlakozz a zárt facebook csoportomhoz, ha elmúltál 40: 


Kisgyerekkel 40 felett – anyáknak

2 megjegyzés:

  1. Ezt a sok picsogást! Aki szül, az vállalja, hogy a gyerekkel van! Ennyi! Nem kötelező szülni, és a ki szül, az NEM kivételezett! A szülés egy biológiai folyamat, sajnos a fejletlen országokban, mint Magyarország az "anyákat" felsőbbrendűnek tartják páran! Pedig nem azok! semmivel sem több egy gyerekes nő, mint egy olyan, aki nem szül!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem aki szül, az nem azt vállalja, hogy 0-24-ben a gyerekkel van és közben mos-főz-takarít-pakol stb, pihenés és segítség nélkül. Aki a gyerekkel van, annak is szüksége van pihenésre és feltöltődésre, aki mást állít, az hazudik, vagy őrült. Pontosan ez a véleményem azokról a "bezzeganyákról", akik teli szájjal hangoztatják, hogy ők bizony egyfolytában a gyerekkel voltak, mindent mintaszerűen csináltak, és emellett még otthon is patyolatrend volt egyfolytában, és emellett egy percre sem akartak soha lelépni, egyedül lenni egy kicsit. Nem igaz. Ha meg valaki így csinálja, annak véleményem szerint meg lehet nézni a házasságát is pár év múlva. Egy kisgyerekes anya nem anyarobot és nem háztartási robot! Egyszerűen ő is nő, akinek szüksége van a kikapcsolódásra is, a barátnőkre is, valamilyen rendszeres sportra is, és igen, könyveljen el bárki eretnek sátánfattyának, olykor egy fodrászra vagy egy kozmetikusra is! És ez nem önzés! A jó anya nem egyenlő a mindent feladó anyával. Nem kell a gyereket magára kötni senkinek 0-24-ben, igenis az a gyerek eltölthet néhány órát kettesben a kedves édesapjával is, mindkettejüknek a javára válik!

      Törlés