2016. augusztus 31., szerda

Így jógázz a várandósság végén!

A kismamajógát már emlegettük, nemcsak azért, mert hatékony "fájdalomcsillapító" lehet terhességi gondokra-bajokra, hanem mert a fizikai oldal mellett fejben is segít a szülésre való felkészülésben. A várandósság második szakaszában, amikor energiában is bővelkedünk, már megtapasztalhattuk ezeket a pozitív hatásokat.


És bár a harmadik trimeszterre nemcsak a baba lesz egyre nagyobb, hanem vele együtt mi is: a méretes  pocak miatt nehezebb lehet a mozgás, a mindennapi teendők végzése. Ha eddig is rendszeresen mozogtunk, jógáztunk, és az orvosunk sem tiltakozik, bátran lehet folytatni a kismamajógát is, de azért nem árt figyelembe venni a fizikai változásokat, és persze lassítani kicsit. Most már alapszabály, hogy ez az időszak nem arról szól, hogyan lépjünk ki a komfortzónánkból, hanem hogy biztonságban, mentálisan is ráhangolódva várhassuk a nagy napot.


 


[caption id="attachment_532" align="aligncenter" width="495"]Kép: pinterest Kép: pinterest[/caption]

 


A jógagyakorlás tehát végigkísérhet a várandósság végéig, de hogy pontosan mikre is érdemes odafigyelni a harmadik trimeszterben? Megtudhatod a Jóga egyszerűen blog összeállításából, a folytatásért kattints IDE. 


 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése